V maju teden odprtih vrat – tečaj za odrasle začetnike

Kamnik, 25.3.2018 – Na teniških igriščih Tenis kluba Kamnik bo v poznih popoldanskih urah (začetek ob 19.00 uri) od ponedeljka 7.5. do petka 11.5.2018 potekal brezplačni teniški tečaj za odrasle občane Kamnika. Za loparje in žogice je poskrbljeno, udeleženci morajo imeti ustrezno obutev (copati za tenis). Prijave pošljite na e-poštni naslov tenis_klub_kamnik@t-2.si do petka 4.5.2018, prijavnico najdete TUKAJ. Še nekaj podrobnosti o samem tečaju, oziroma o tem, kaj se bomo »učili«. Tečaj je namenjen čistim začetnikom, predvidevamo, da nimate pojma o tenisu – skratka spoznali boste teniški A, B in C…kje je še U, V, Z in Ž. To pride na vrsto čez par let! Vse podrobnejše informacije dobite na 064 176 600 (Matjaž).

PROGRAM – KAJ SE BOMO “UČILI”
1) Teniški bonton, pravila obnašanja na teniških igriščih (velja za vsa igrišča na svetu)
2) Osnovni teniški pojmi (igrišče, teniška mreža, lopar, žogice, oblačila, teniški copati)
3) Osnovni teniški udarci – forhend, bekend, servis, volej, smeš
4) Osnovni prijemi loparja – kontinentalni, prijem na forhend, prijem na bekend, »vzhodni« in »zahodi« prijem (pri tenisu ne uporabljamo takega prijema, ki ga uporabljajo Kitajci pri pinkponku)
5) Štiri osnovne faze vsakega teniškega udarca – osnovni položaj, zamah, točka udarca, izmah (vsaka faza ima še najmanj tri variante in »podfaze«, ampak to je že U, V, Z, Ž)
6) Izvedba posameznih faz osnovnih udarcev in »povezana« izvedba vseh faz
7) Štiri faze v procesu učenja tenisa – zanesljivost, smer, dolžina, moč
8) Pravila tenisa (igra, niz, štetje v igri, štetje v nizu, menjave strani, odmori, itd.)
9) Zlato pravilo tenisa (ni napisano v pravilih tenisa) – pri tenisu točko dobi tisti igralec, ki preko mreže v igralno polje udari eno žogo več od nasprotnika!
10) In še »deseta zapoved«, ki je v rekreativnem tenisu najpomembnejša – poraženec da za pivo! Zmagovalec da »kontro« na pivo, poraženec pa nato da še »re« ….to je to – zabava, uživanje, druženje.

Za konec: tudi če boš tekmo izgubil, dragi tenisač, te bo žena še vedno imela rada! A bodi pozoren – če tvoja gospa nima nič proti ali te celo spodbuja, da sam hodiš na tenis, je morda čas, da najameš privatnega detektiva in preveriš, kaj dela, ko te ni doma. Postani tudi zelo pozoren, ko tvoja gospa začne hoditi na tenis – teniški trenerji so statistično gledano najpogostejši razlog za ločitve v ZDA!

tecaj 640

Ena od najboljših generacij tečajnikov…

TENIS 2014 - SpelaGP