Teniška sezona 2021 se počasi začenja!

Kamnik, 18.3.2021 – Teniška sezona 2021 počasi začenja……vreme sicer še ni »tapravo« za pričetek urejanja igrišč (igralna površina je zaradi jutranjih nizkih temperatur še preveč mehka in mokra), a prve aktivnosti so se že začele. Pred dvema dnevoma smo dobili 10 ton tenisita, skupaj ga imamo sedaj 14 ton, kar bo zadostovalo za spomladansko pripravo igrišč in za tekoče vzdrževanje, pričeli smo tudi s čiščenjem »dvorišča«, na njem se preko zime nabere veliko listja, suhih vej in mahu. Največjo pozornost pa bomo v tednih do pričetka sezone, ki naj bi se tako kot lani začela tam nekje okrog 20. aprila, posvetili pripravi mini igrišča (ki ga sicer urejamo že dve leti, sredstev za dokončanje pa kar ni bilo – letos so!). To bo pokrito z umetno travo, kar bo omogočalo, da bomo imeli treninge tudi v primeru dežja. Lansko leto je veliko treningov predvsem v mesecu maju odpadlo, ker so bila peščena igrišča zaradi dežja premehka za igranje in treninge. To se letos enostavno ne sme več dogajati, vsaj tekmovalcem ne. Nekaj otrok je pri treningih (ki jih zaradi COVID-a sicer nimamo že od novembra 2020) pokazalo tako velik napredek in toliko znanja, da smo jih registrirali pri Teniški zvezi Slovenije. Udeleževali se bodo tekmovanj po vsej Sloveniji, že sedaj jim želimo veliko uspehov.

V naslednjih dneh vam bomo poslali obvestilo o možnosti in načinu plačila članarine (če jo plačate do konca aprila, bo nekoliko nižja), poslali vam bomo igralni red za leto 2021, vsak teden pa vas bomo sproti obveščali o poteku del na igriščih.

Pojasnilo: Otroci, ki vadijo v teniški šoli, plačajo 10 eur letne članarine, ki se obračuna skupaj z rednimi mesečnimi obveznostmi za treninge. Staršem torej ni treba posebej nakazovati 10 eur, ko bodo v aprilu ali maju prejeli račun za treninge, bo na njem napisano tudi: »Vrsta posla – članarina 2021.«

tenisit 2021jpg

TENIS 2014 - SpelaGP