Odprta prvenstva

Koledar tekmovanj za leto 2019 lahko najdete TUKAJ.

KAMNIŠKA DESETKA, drugi poizkus – ROK ZA PRIJAVE NA PRVI TURNIR JE SEDAJ ČETRTEK, 30.5.2019! RAZPIS SI LAHKO PREBERETE TUKAJ (spremenjen je samo datum, ostalo je enako), NA SPLOŠNO O TEKMOVANJU PA SPODAJ. PRIJAVNICA NA PRVI TURNIR JE TUKAJ. (sicer je prijavnica datirana na datum prvega termina, a za prijavo na termin 1.6.2019 lahko uporabite kar to)

Tenis klub Kamnik vabi na serijo tekmovanj, ki nosijo ime »Kamniška desetka«. Zanimiva in nepredvidljiva narava poldnevnih tekmovanj, ki se igrajo po sistemu »prvi do deset dobljenih točk« (šteje se tako kot pri namiznem tenisu, nista potrebni dve točki razlike), prinaša veliko druženja ter igranja tenisa in to v zelo kratkem času, saj vsak dvoboj povprečno traja 12-15 minut. Vsi prijavljeni igralci se z upoštevanjem nosilcev žrebajo v tabelo tekmovanja (žrebno tabelo), zmagovalci posameznih tekem napredujejo v naslednje kolo, poraženci pa gredo v »repasaž«. Tak način tekmovanja pomeni, da lahko vsak igralec eno tekmo izgubi, a na koncu še vedno zmaga celotno tekmovanje. Ko igralec izgubi drugo tekmo, je dokončno izločen s tekmovanja (lahko pa gre še v tolažilno skupino, ki pa se ne igra za nagrade). Na enem tekmovanju je torej najmanjše število odigranih dvobojev lahko štiri, finalista pa lahko odigrata tudi pet, šest dvobojev. Prijavnina na tekmovanje je 15,00 eur, v prijavnino pa je vključeno pijača dobrodošlice (kava, sok, voda, itd.) ter kosilo (na žlico ali žar). Vsak dvoboj se igra s tremi primernimi žogami. Prvi trije najbolje uvrščeni igralci dobijo pokale in denarne nagrade, v izračun za denarni sklad gre polovica prijavnine, nagrade pa se delijo po sistemu 30% od polovice prijavnine dobi zmagovalec, 20% poraženec v finalu in 10% zmagovalec dvoboja za tretje mesto. Večja udeležba pomeni torej večje nagrade, da bo dogodek še bolj zanimiv, pa bomo v primeru, da se bo petih tekmovanj skupaj udeležilo vsaj 150 igralcev, med igralci, ki se bodo udeležili vseh tekmovanj, izžrebali še LCD televizor (diagonala zaslona 108 cm). Datumi posameznih tekmovanj, igra se ob sobotah: 1.6.2019, 22.6.2019, 27.7.2019, 31.8.2019 in 28.9.2019, igralo pa naj bi se v popoldanskih  urah. Tekmovanje 32-ih igralcev naj bi bilo končano v štirih urah, tako da je v poletnem času začetek tekmovanja lahko tudi ob cca 17.00 uri. Vsa tekmovanja se igrajo na igriščih Tenis kluba Kamnik, Maistrova 15a, 1241 Kamnik, organizator razpolaga s šestimi peščenimi igrišči.

Posebna določila: Tekmovanje se organizira za moške in ženske. V primeru dvoboja med igralcem in igralko, je moški lahko »hendikepiran« na dva načina (o tem odloča vodstvo tekmovanja za vsak dvoboj posebej): 1) da mora v dvoboju prej priti do 12 točk, kot igralka pride do 10 točk; 2) da mora v dvoboju prej priti do 14 točk, kot igralka pride do 10 točk. Prijavljeni igralci morajo priti na vpis, sicer niso vključeni v žreb. Vpis se praviloma začne uro pred predvidenim začetkom tekmovanja, zaključi pa se petnajst minut pred predvidenim začetkom tekmovanja.

Razpis za posamezna tekmovanja bo na spletni strani www.tkkamnik.si in na facebook strani  https://www.facebook.com/tenisklub.kamnik objavljen cca 14 dni pred pričetkom vsakega od tekmovanj, takrat bodo odprte tudi prijave. Rok za prijave bo praviloma zadnji četrtek pred pričetkom tekmovanja.

Informacije na 064 176 600 (Matjaž)

 

 

 

 

 

 

 

TENIS 2014 - SpelaGP