Brezplačni teniški tečaj za odrasle začetnike

Kamnik, 15.3.2021 – Tenis klub Kamnik bo v okviru akcije “Teden odprtih vrat” organiziral brezplačni tečaj tenisa za odrasle, ki bo potekal od 24. do 28.5.2021, vsak dan z začetkom ob 20.00 uri. V primeru večjega števila prijav bomo na prvi termin sprejeli prvih deset prijavljenih, za vse ostale pa bomo teden dni po prvem tečaju organizirali še drugega. Prijavite se lahko po e-pošti na tenis_klub_kamnik@t-2.si, vse podrobnejše informacije pa lahko dobite na 064 176 600 (Matjaž Pogačar).

Za loparje in žogice je poskrbljeno, udeleženci morajo imeti ustrezno obutev (copati za tenis). Še nekaj podrobnosti o samem tečaju, oziroma o tem, kaj se bomo »učili«. Tečaj je namenjen čistim začetnikom, predvidevamo, da nimate pojma o tenisu – skratka spoznali boste teniški A, B in C…kje je še U, V, Z in Ž. To pride na vrsto čez par let! J

1)      Teniški bonton, pravila obnašanja na teniških igriščih (velja za vsa igrišča na svetu)

2)      Osnovni teniški pojmi (igrišče, teniška mreža, lopar, žogice, oblačila, teniški copati)

3)      Osnovni teniški udarci – forhend, bekend, servis, volej, smeš

4)      Osnovni prijemi loparja – kontinentalni, prijem na forhend, prijem na bekend, »vzhodni« in »zahodi« prijem (pri tenisu ne uporabljamo takega prijema, ki ga uporabljajo Kitajci pri pinkponkuJ)

5)      Štiri osnovne faze vsakega teniškega udarca – osnovni položaj, zamah, točka udarca, izmah (vsaka faza ima še najmanj tri variante in »podfaze«, ampak to je že U, V, Z, Ž)

6)      Izvedba posameznih faz osnovnih udarcev in »povezana« izvedba vseh faz

7)      Štiri faze v procesu učenja tenisa – zanesljivost, smer, dolžina, moč

8)      Pravila tenisa (igra, niz, štetje v igri, štetje v nizu, menjave strani, odmori, itd.)

9)      Zlato pravilo tenisa (ni napisano v pravilih tenisa) – pri tenisu točko dobi tisti igralec, ki preko mreže v igralno polje udari eno žogo več od nasprotnika!

10)   In še »deseta zapoved«, ki je v rekreativnem tenisu najpomembnejša – poraženec tekme da za pivo! Zmagovalec da »kontro« na pivo, poraženec pa nato da še »re« ….to je to – zabava, uživanje, druženje.

tecaj tenisa

Ena od najboljših generacij tečajnikov – bo generacija 2021 še boljša, še lepša?

TENIS 2014 - SpelaGP