2. turnir kljub slabi vremenski napovedi uspešno zaključen

Kamnik, 30.8.2020 –  Včeraj se je ob 9.00 uri začel drugi klubski turnir za otroke, ki je kljub slabi vremenski napovedi potekal brez zapletov, igralci pa so se namesto dežja bolj bali premočnega sonca in vročine. Vroče pa ni bilo samo zaradi sonca, ampak predvsem zaradi dolgih in napetih dvobojev.

V najmlajši kategoriji je pri dekletih ob odsotnosti zmagovalke prvega turnirja Eve Korošec tokrat slavila Tjaša Krapež, ki ni imela težav ne z Vito Knez (drugo mesto) ne z Alino Seliškar (tretje mesto). Za slednjo je bil to krstni teniški turnir, trenira šele nekaj mesecev, a je že dosegla prvo zmago. Pri fantih je naslov prvaka šel v roke Matevža Feferja, drugo mesto je osvojil Nejc Bombač, tretje pa Timon Herman. V razigravanju fantov in deklet  so slednje dobile prav vse tekme – Tjaša je premagala Matevža, Vita Nejca, Alina pa Timona. Še najbolj napeto je bilo v dvoboju med Vito in Nejcem, kjer je Vita presenetljivo izgubljala že s 4/1, a uspela obrniti potek tekme in na koncu slaviti s 6/4.

Zelo napete in izenačene tekme smo gledali tudi v kvalitetno boljši skupini, v kateri je Rok Fabijan potrdil prvo mesto s prvega turnirja in ponovno zmagal, tokrat pred Kajo Krapež in Nalom Bamburačem Progarjem. Nal je lani dosegal zmago za zmago, letos pa mu ne gre vse po načrtih, predvsem Rok, ki je sicer mlajši od Nala, ga je kvalitetno »preskočil«. Nal bo moral na treningih pokazati maksimalno zavzetost, če bo hotel ponovno na vrh, konkurenca ne spi!

V konkurenci fantov do 15 let, po jakosti druge najmočnejše skupine, si je zmago dobesedno v zadnjem trenutku prigaral Gregor Parazajda, zapravil pa jo je Tristan Baš. Tristan je v uvodnih treh dvobojih gladko zmagal, potem pa tudi dokaj gladko izgubil proti Gregorju, ki je že v svoji prvi tekmi proti Maticu Kotniku presenetljivo izgubil.   Gregor si je po zmagi nad Tristanom na stežaj odprl vrata do zmage, do nje pa ga je vodila samo zmaga nad prvakom prvega turnirja Urbanom Urankarjem, ki je za Gregorja vedno zelo neugoden. Gregor je v odločilni tekmi proti Urbanu poleg solidnega tehničnega znanja pokazal tudi veliko borbenosti in »igro z glavo«, ni brezglavo napadal in nabijal, ampak čakal na napako nasprotnika, ki jo je praviloma tudi dočakal. Po koncu tekem so imeli Tristan, Matic in Gregor vsak po tri zmage in en poraz, odločala pa je boljša razlika v dobljenih in izgubljenih igrah: prvi je bil Gregor, drugi Tristan, tretji Matic, prvak prvega turnirja Urban pa je tokrat osvojil »le« četrto mesto.

V najbolj kvalitetni skupini so tokrat zaigrali le trije igralci, sicer zelo dobri Maša Burja in Lana Urankar, ki sta vedno v igri za najvišja mesta, sta bili odsotni.  Jakob Lah, prepričljivi zmagovalec prvega turnirja, je v svoji tekmi proti Maxu Kotniku upravičil vlogo favorita in zmagal brez izgubljene igre. V drugi tekmi turnirja pa je Jakobu stal nasproti »drugačen kaliber igralca«, Gašper Rifel je po postavi in moči udarcev sicer veliko šibkejši kot Max in Jakob, je pa od obeh boljših nog in bolje je telesno pripravljen oziroma vzdržljiv. Za tekmo proti Jakobu si je Gašper izbral tudi odlično taktiko, odločil se je za dolgo izmenjavo žog in za taktiko »čakanja« na nasprotnikove napake«. Tekma je potekala točno po Gašperjevih željah – ker Gašper ni poklanjal točk, je moral Jakob »udariti«, če jih je želel osvojiti. »Delanje« točk pa je vedno težja naloga, kot pa je čakanje, in zahteva veliko znanja, ki ga Jakob brez dvoma ima, a tokrat enostavno ni bil njegov dan, njegove močno udarjene žoge so praviloma končevala v mreži ali zunaj igrišča. Končnih 6/2 za Gašperja je pomenilo, da bo zmaga šla v njegove roke, če bo premagal še Maxa Kotnika. Max je v drugi tekmi sicer pokazal veliko boljšo igro kot v prvi tekmi, a njegova trenutna forma ni dovolj dobra, da bi lahko enakovredno pariral Gašperju in podobnim – še nekaj mesecev nazaj pa je bil več kot konkurenčen, saj je v igri do devet dobljenih iger Gašperju »izpulil« kat sedem iger.

Naslednji turnir bo že čez 14 dni, 12. septembra bodo poraženci dobili novo priložnost za osvajanje najboljših mest, zmagovalci pa bodo skušali zadržati naslove prvakov. Spet bo zanimivo in napeto!

alina tjaša vita

Alina Seliškar, Tjaša Krapež in Vita Knez

kaja rok nal

Kaja Krapež, Rok Fabijan in Nal Bamburač Progar

matevž in nejc

Matevž Fefer in Nejc Bombač

max gašper jakob

Max Kotnik, Gašper Rifel in Jakob Lah

tristan gregor matic

Tristan Baš, Gregor Parazajda in Matic Kotnik

TENIS 2014 - SpelaGP