3. turnir za mladino – zmaga za Laha, Parazajdo, Bamburača, Feferja in Krapeževo

Kamnik, 12.9.2020 – Včeraj se je na teniških igriščih našega kluba končal tretji turnir za mladino. Tudi tokrat smo bili priča kvalitetnim in napetim tekmam, igralec, ki najbolj zasluži, da ga pohvalimo, pa je tokrat Max Kotnik, ki je prvič v karieri premagal zmagovalca drugega turnirja najboljše skupine igralcev Gašperja Rifla. Slednji se je tokrat moral zadovoljiti s tretjim mestom, saj je izgubil tudi proti Jakobu Lahu, ta pa je brez večjih težav premagal Kotnika in na koncu dobil svoj drugi letošnji turnir. Lah je na tem turnirju dokazal, da je bil poraz proti Riflu na drugem turnirju samo slab dan in da se zavzeto, resno in kvalitetno delo na treningih na dolgi rok še kako pozna.

V kategoriji fantov do 15 let skupina B je tudi tokrat zmagal Gregor Parazajda in to brez izgubljenega dvoboja. Niti enkrat ni resno zašel v težave, njegova sicer ne preveč močna, a zelo zanesljiva in natančna spin igra je prehud zalogaj za vse nasprotnike. Drugo mesto je osvojil Nace Jeglič, ki je tokrat odličnemu serviranju, ki je sicer njegov zaščitni znak, dodal še odlično igranje na osnovni črti, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je tokrat stopil Urban Urankar, v dvoboju dneva je s 7/6 premagal Tristana Baša.

V kategoriji fantov do 13 let je prvič letos zmagal Nal Bamburač Progar, lani serijski zmagovalec v svoji kategoriji, končno mu je uspelo premagati vse boljšega Roka Fabijana, tretje mesto pa je osvojil Žan Hace. Žan je kljub dvema porazoma prikazal dobro igro, le pri  odločilnih točkah se mu zatrese roka, kar se na koncu še kako pozna – rezultatsko gladek poraz bi ob boljši realizaciji odločilnih točk lahko kaj hitro spremenil….morda celo v svojo zmago.

Pri fantih do 12 let je ponovno zmagal Matevž Fefer, drugo mesto pa je po hudem boju z Maksom Koširjem tokrat osvojil Nejc Bombač. Fantje v tej skupini kvalitetno lepo napredujejo, predvsem pa se z lepo in pravilno izvedbo udarcev lahko pohvali tretje uvrščeni Maks Košir, ki bo na naslednjih turnirjih prav gotovo »pokazal zobe« in skušal ponovno osvojiti prvo mesto, zmagal je že na prvem turnirju.

Tekmovale so tudi deklice, zmagal je Tjaša Krapež, ki je v zadnjem času zelo napredovala predvsem v zanesljivosti. V dvoboju za prvo mesto je premagala sicer najmlajšo in najbolj obetavno Evo Korošec, ta pa je v dvoboju za 3. mesto premagala Vito Knez. Pohvaliti je treba Evo Vukšinič, ki je s treningi začela šele pred kratkim, na vseh dvobojih pa je pokazala zelo spodbudno igro – tehnika sicer še malo »šepa«, a prva zmaga na prvem turnirju ni mačji kašelj, pa tudi tesna poraza proti zelo dobrima Evi in Viti ne.

Naslednje tekmovanje za mladino bo čez 14 dni, v soboto 26.9.2020 ob 9.00 uri se bodo igralci ponovno pomerili za točke, zaključek letošnje sezone pa bo pomenil peti turnir, ki bo 10.10.20020. Tega dne bodo na skupni podelitvi pokalov, ki bo v poznih popoldanskih urah, prvi trije igralci in igralke v vsaki kategoriji prejeli pokale in nagrade.

urankar parazajda jeglič 1000

Urankar Urban, Parazajda Gregor in Jeglič Nacekotnik lah rifel 1000

Kotnik Max, Lah Jakob in Rifel Gašperknez krapež korošec 1000

Knez Vita, Krapež Tjaša in Korošec Evafabijan bamburac hace 1000

Fabijan Rok, Bamburač Progar Nal in Hace Žanbombač fefer košir 1000

Bombač Nejc, Fefer Matevž in Košir Maks

TENIS 2014 - SpelaGP