14. memorial Bojana, Majde, Toneta in Fantka bo v soboto 13.6.2020

Kamnik, 1.6.2020 – V soboto 13.6.2020 bomo organizirali tradicionalno tekmovanje naključno izbranih dvojic, ki je bilo najprej organizirano v spomin na dva člana našega kluba: Bojana Schlegla in Majdo Šnabl. Leta minevajo, letošnja izvedba memoriala bo že 14. po vrsti, na žalost pa je seznam imen, ki se jih ob tej priložnosti spominjamo, vse daljši…V zadnjih letih smo memorial preimenovali v memorial Toneta (v spomin na Toneta Jerasa), Bojana in Majde, letos pa bo na žalost tekmovanje posvečeno tudi spominu na lani preminulega legendarnega Radka Vengust – Fantka. Prav gotovo pa bi bilo lepo, da se vsaj enkrat na leto spomnimo tudi drugih imen, ki so še pred 2. svetovno vojno zaznamovali kamniški tenis: Valeterja Stuzzija, Rajka Kosa, Viktorja Rebolja, itd., ki so bili najbolj zaslužni, da so teniška igrišča danes sploh tam, kjer so.

14. memorial Bojana, Majde, Toneta in Fantka se bo pričel v soboto 13.6.2020 ob 9.00 uri, prijave sprejemamo na dan začetka tekmovanja do 8.45 ure. Prijavnina je 10 eur, vsak udeleženec pa bo prejel pijačo dobrodošlice, kosilo (z žara ali nekaj na žlico), na mizi pa bo tudi kaj sladkega in slanega. Igralo se bo po sistemu “šampanjec” – vsak od prijavljenih igralcev bo odigral tri dvoboje rednega dela, v vseh treh dvobojih mu bo žreb dodelil drugega soigralca, v playoff pa se bo uvrstilo prvih osem igralcev po seštevku osvojenih iger/gemov iz treh dvobojev rednega dela. V vsakem dvoboju se odigra šest iger/gemov, v skupni seštevek točk pa gre toliko iger/gemov, kot jih igralec osvoji v posameznem dvoboju. Pare za tekme polfinala spet določi žreb, v finalu in pa v tekmi za tretje mesto, ki še prinaša pokal, pa pari ostanejo enaki.

Za to, da bo sobota 13.6.2020 v celoti teniško obarvana, pa bodo poskrbeli najmlajši, ki vadijo v naši teniški šoli. Ob 14. uri se bo namreč pričel 1. teniški turnir za otroke in mladino, organizirane bodo kategorije do 8 let, do 10 let, do 12 let, do 14 let ter do 16 let. Igralo se bo po sistemu Round Robin, vsak z vsakim, tekmovanje pa bo prvo v seriji tekmovanj, ki se bodo štela za točkovanje za klubskega prvaka. V letošnjem letu bomo organizirali pet tekmovanj za otroke, najboljša štiri tekmovanja pa bodo šla v skupni seštevek točk (nič ne bo torej narobe, če eno tekmovanje otroci »izpustijo«. Prijave sprejemamo do petka 12.6.2020 do 20.00 ure.

bojaninmajda2019

Na fotografiji so lanski najboljši: Dare in Lučka Kotnik (2. mesto), Katja in Igor Knez (1. mesto) ter Jure Lah in Katarina Turk (3. mesto).

TENIS 2014 - SpelaGP